Locatie

Buitenplaats De Hildenberg maakt deel uit van het natuurgebied tussen Appelscha, Hoogersmilde, Diever en Vledder. Hier is de natuur nog weergaloos mooi en krijgt u de rust en ruimte die u verdient. Elk dorp in deze omgeving bestaat al eeuwen en is van grote historische waarde voor Nederland. Het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan in deze omgeving. Vanaf De Hildenberg zijn er diverse fietsroutes die naar deze mooie plaatsjes leiden, maar ook de wandelroutes zijn de moeite waard in deze schitterende natuur waar bossen, vennetjes en zandverstuivingen elkaar afwisselen.

De golfbaan op Buitenplaats De Hildenberg is een 9 holes B-status bosbaan, die wordt beheerd door The Quality Golf Company. Omdat de woningen op Buitenplaats De Hildenberg letterlijk ‘tussen de holes’ zijn gebouwd kunt u zo vanuit uw huis de course op. Een riante gedachte. Bij de aanleg van de golfbaan is zorgvuldig rekening gehouden met de veiligheid van de bewoners én hun huizen. Bijvoorbeeld wat betreft de slagrichting van de diverse holes en de minimale afstand tot de baan. Huizenbezitter zijn op De Hildenberg heeft echter nog veel meer exclusieve voordelen. Zo kunt u zonder entreebedragen lid worden van de bij de NGF aangesloten golfvereniging op De Hildenberg. En kunt u dus officieel uw handicap laten registreren en meespelen met de clubtoernooien.

Daarnaast worden er, al dan niet via de golfvereniging, starttijden voor u vrijgehouden. En hebt u golfende gasten, dan krijgt u ook nog eens korting op hun greenfees. Als u graag op verschillende golfbanen speelt, dan kunt u in de directe omgeving uw hart ophalen. Hier vindt u o.a. de golfbanen Lauswolt Beetsterzwaag, Havelte, De Gelpenberg Aalden en Holthuizen Roden.

Waar vroeger de eerste hunebedbouwers woonden, ligt nu één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland: Nationaal Park het Drents-Friese Wold, tussen Appelscha en Diever, op de grens van Friesland en Drenthe. Een natuurgebied met veel afwisseling, zowel in flora als fauna. Droge stuifzanden tot natte stukken heide en veen, bossen en bloeiende graslanden.

Reeën, vossen, marters en zelfs de hermelijn lopen hier nog vrij rond. Behalve tientallen fiets- en wandelroutes kan er op zomerse dagen ook worden gezwommen in natuurbad het Canadameer. Ook te paard of per huifkar kan dit prachtige gebied worden ontdekt. In de herfst verkleuren de beuken en Amerikaanse eiken, waardoor het Drents-Friese Wold een heel andere uitstraling krijgt.

Routebeschrijving

VANAF ZWOLLE:
U volgt de A28 richting Assen en neemt de afslag Dwingeloo (N855).Volg de omleidingsroute richting Hoogersmilde (N371). Ga in Hoogersmilde linksaf richting Drachten (N381). Neem de afslag Appelscha. Na ca. 400 meter gaat u (na RCN Roggeberg) rechtsaf richting Bosbad Appelscha.Ca. 300 meter na het Bosbad ziet u het bord van Buitenplaats De Hildenberg.

VANAF GRONINGEN:
U volgt de A28 richting Assen en neemt de afslag Assen/Smilde (N371). Rijd vervolgens richting Drachten en neem de afslag Oosterwolde/Drachten (N381). Neem de afslag Appelscha. Na ca. 400 meter gaat u (na RCN Roggeberg) rechtsaf richting Bosbad Appelscha. Ca. 300 meter na het Bosbad ziet u het bord van Buitenplaats De Hildenberg.

VANAF AMSTERDAM:
U neemt de A6 richting Lelystad. Bij de rotonde Joure vervolgt u uw route op de A7 richting Heerenveen.
Houd bij knooppunt Heerenveen richting Zwolle aan (A32), neem bij Wolvega de afslag Emmeloord/ Oosterwolde en rijd verder richting Oldebekoop/ Oosterwolde. Houd na ca. 10 km op de rotonde Appelscha aan, na ca. 12 km de N381 richting Appelscha en neem vervolgens, na ca. 6 km , de 2e afslag Appelscha&Mac226;. Na ca. 400 meter gaat u (na RCN Roggeberg) rechtsaf richting Bosbad Appelscha. Ca. 300 meter na het Bosbad ziet u het bord van Buitenplaats De Hildenberg.